MENU Śniadania Zestaw podstawowy - " Półmisek Smakosza " zawiera ; swojskie wędliny , bukiet świeżych warzyw , twaróg , ser żółty , masło . Na ogólno dostępnym stole ; chleby ( do wyboru ) , marmolady ( w tym jagodowa z której słyniemy ) , miód , mleko , kawa i herbata . W zależności od dnia do śniadań podajemy świeże bułeczki własnego wypieku , jajecznice , jajka w koszulkach , parówki drobiowe , naleśniki , racuchy . Obiady Zakąski
- Łosoś wędzony w sosie miodowo-musztardowym Zupy do wyboru Pomidorowa , rosół , jarzynowa , grzybowa ze świeżych kurek , grochowa , barszcz ukraiński , kapuśniak , krupnik , fasolowa , zalewajka ( żur na zacierze chlebowym ) , kalafiorowa , grzybowa z suszonych borowików . Dania drobiowe
- Kurczak pieczony ( udko ) Dania mięsne
- Kotlet schabowy z czosnkiem Pierogi
- z mięsem Dania rybne
- Łosoś smażony Na zamówienie - dorsz duszony z jabłkami cebulą i ziołami , filety rybne ( do wyboru ) zapiekane z czosnkiem i ziołami . Dania wegetariańskie
- Półmisek świeżych warzyw Dodatki do dań głównych
- ziemniaki z wody z koprem Desery
- ciasta własnego wypieku ( sernik , jabłecznik , makowiec , kruche z owocami )
Menu ( weselne , bankietowe ... ) Do wyboru wiele kombinacji potraw po wcześniejszym uzgodnieniu . Przedstawiamy przykładowe zestawy . ZESTAW 1 Obiad Rosół królewski ( drobiowo-wołowy) , bukiety dań mięsnych ( mięsa panierowane , smażone , pieczenie ) , ziemniaki z wody z koperkiem , zestaw surówek , borówka z gruszką i żurawiny . Zimna płyta ( patery swojskich wędlin i przekąski ) Swojska kiełbasa , szynka , baleron , schaby pieczone , karkówka , pasztet z dzika , śledź nurzany w ziołach , łosoś wędzony w sosie musztardowo-miodowym , śledź w winnej marynacie , pstrąg w galarecie z warzywami , sałatki jarzynowe , półmiski warzyw w marynacie , grzyby w marynacie ) Dania gorące ( podawane podczas zabawy o ustalonych wcześniej porach ) Zrazy wołowe z pyzami , kurczak pieczony , barszcz czerwony z pasztecikami . Podczas całej imprezy na ogólno dostępnym stole - kawa , herbata , ciasta do wyboru , owoce . Dodatkowo napoje gazowane , soki , woda z mięta i cytryną . ZESTAW 2 Przystawka Łosoś wędzony w sosie miodowo-musztardowym . Obiad Zupa kurkowa , pieczeń z dzika po słowińsku , ziemniaki z wody z koperkiem , bukiet surówek , borówka z gruszką , żurawina . Zimna płyta Patery swojskich wędlin , śledź nurzany w ziołach , pstrąg w galarecie , ryba po grecku , sałatka jarzynowa , półmiski świeżych warzyw , półmiski warzyw w marynacie , sałatka z jarzyn z serem feta . Dania na gorąco Papryka czerwona faszerowana kaszą i boczkiem , kotleciki zawijane z indyczej piersi faszerowane brzoskwinią i borówką , kaczka pieczona z jabłkami , barszcz czerwony z pasztecikami z farszem grzybowym . Podczas całej imprezy na ogólno dostępnym stole - kawa , herbata , ciasta do wyboru , owoce . Dodatkowo napoje gazowane , soki , woda z mięta i cytryną .
Kolacje Biesiadne Kolacje biesiadne organizujemy przy wolnostojącym grilu .
1. Kiełbasa w pęczkach pieczona metodą tradycyjną na długim kiju . Dodatki - ogórki kwaszone ( własnego wyrobu ) , musztardy , ketchup , chrzan , napoje alkoholowe i bezalkoholowe .
|
||||
![]() |